Skosulor och inlägg 

För att fötterna ska må bra är det viktigt att bra skor. Men det är även viktigt att ha bra skosulor och inlägg. Våra fötter utsätts dagligen för en hel del. Det är högt tryck och det är många kilon de ska bära runt på när du går och står. Om du ser till att satsa på stötdämpande sulor, så kan du få det stöd för foten du behöver. Det kan vara bra om du överpronerar så väl som om du har drabbats av en åkomma eller skada. Idag finns det många olika skosulor och inlägg att välja mellan. Det kan vara bra att ha stötdämpande sulor. Det som finns att välja på är ofta hela inlägg, halva sulor, för hälen, eller för fotbladet. Det är bra att välja rätt sort för dig och dina fötter. En del inlägg går att tillverka direkt efter hur din fot ser ut.

Välj rätt skosula och inlägg

Om du väljer en stötdämpande sula så kommer den ge stötdämpning för hela din kropp, inte bara foten. Det innebär att om du även har ont i andra delar av din kropp så kan rätt sorts sulor och inlägg även lindra dessa besvär. Så de hjälper dels om du har ont i fötterna men kan även vara bra för dig om du har knäproblem, ont i nacke och rygg.

Skosulor och inlägg är konstruerade på olika sätt, för olika typer av besvär. En stötdämpande sula är bra, eftersom den främst är till för att hjälpa till med att dämpa den stöt som uppstår när man sätter i hälen kraftigt i backen, marken eller golvet. Dessutom dämpar den även resten av foten. Om du vet med dig att du överpronerar kan detta vara den rätta skosulan för dig.  Du kan testa dig fram på egen hand vad för sula som passar just dig och dina besvär.